Geschiedenis

Geschiedenis van ’t Glop

In februari 1985 werd ’t Glop geopend vanuit de gedachte dat het zo enorm zonde is om mooie kleding weg te gooien. Als je het zelf niet meer draagt, kan iemand anders er nog heel blij mee zijn.
In eerste instantie was ’t Glop een familiebedrijfje van drie zussen. Zus Bets legde haar idee voor het winkeltje voor aan haar zussen Tien en Joke. En zo werd ’t Glop geboren!

In de eerste jaren werd overgebleven kleding opgehaald door Wim uit Den Bosch. Voor ons nam hij bossche bollen mee en de kleding bracht hij naar kindertehuizen in Polen.

In 1993 kreeg Sapho verkering met de zoon van Bets en hielp ze af en toe in de winkel bij vakantie of ziekte. Toen een van de zussen jaren later ziek werd en niet meer in de winkel kon werken, werd Sapho vennoot. Na lange tijd samen te hebben gewerkt bleef Sapho in 2012 alleen over. 
Sapho is dankbaar voor het mooie winkeltje en zet het met veel liefde nog steeds voort, met de hulp van vrijwilligers. Door de jaren heen is ze zich steeds meer gaan richten op merkkleding.